210.6129960

Είναι η εξειδικευμένη αυτή  εξέταση διά μέσου της οποίας μπορούμε να διαπιστώσουμε την παθολογική ανατομία του προστάτη και γενικώς του πυελικού εδάφους .

Doppler ΠροστάτηΑφού προηγουμένως γίνει υποκλυσμός, εισάγουμε τη διορθική κεφαλή εις το ορθόν, σε επαφή με τον προστάτη. Η ευκρίνεια της εξέτασης σε σχέση με άλλες εξετάσεις είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Έτσι διαπιστώνουμε την εσωτερική δομή του οργάνου η οποία μπορεί να κρύβει πολλές παθήσεις όπως, φλεγμονή, ασβεστώσεις, κύστεις, γενετικές ανωμαλίες, κακοήθεια του προστάτη, διόγκωση ή μη των λεμφαδένων, παθολογία  των σπερματοδόχων κύστεων, διάσπαση της κάψας του προστάτη, εξωπροστατική επέκταση της κακοήθειας, τοπική υποτροπή και άλλα.

Με τη βοήθειά του μπορούμε να αποφύγουμε  περιττές βιοψίες η επίσης ναDoppler προστάτη προσεγγίσουμε  με μεγάλη ακρίβεια, με τις κατευθυνόμενες βιοψίες,  την υποψία της κακοήθειας που έχουμε εντοπίσει.

Η εξέταση  είναι  ανώδυνη και διαρκεί λίγη ώρα .

Θεωρείται το Α και το Ω της σύγχρονης και γρήγορης διάγνωσης του καρκίνου του προστάτη.

Στην εξαγωγή των συμπερασμάτων βοηθάει ο συνυπολογισμός  της δακτυλικής εξέτασης του προστάτη μαζί με το PSA, καθώς και η πείρα του γιατρού.

ΙΑΤΡΕΙΟ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

mapΘεμιστοκλέους 1, Μαρούσι

 

map210 6129960

       6944 258927