210.6129960

ΡΟΗ ΟΥΡΩΝ

Ο τρόπος ούρησης είναι ένα βασικό στοιχείο για την κατανόηση της λειτουργίας του κατώτερου ουροποιητικού. Επειδή τις περισσότερες φορές ο άρρωστο δεν μπορεί να δώσει αντικειμενικές πληροφορίες για τον τρόπο ούρησης του, η μέτρηση της ροής των ούρων αποτελούσε πάντοτε μία βασική και απαραίτητη εξέταση.

Ροή ούρων: Είναι ο όγκος του αποβαλλόμενου υγρού από την ουρήθρα στη μονάδα του χρόνου.

Η διαδικασία είναι απλή αφού ο ασθενής απλώς ουρεί σε μια ηλεκτρονική τουαλέτα. Ανάλογα με το είδος ροής μπορούμε να εξάγομε πολλά συμπεράσματα. Όπως αν ο ασθενής πάσχει από υπερπλασία του προστάτη αν πάσχει από σύγκλιση αυχένα κύστεως, στενώματα ουρήθρας, υπερ-αντανακλαστική ή άτονη κύστη και άλλα.

 ΟΥΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ
ΟΥΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

Είναι κλάδος της ουρολογίας που αναπτύχθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Η ουροδυναμική μας επιτρέπει να κατανοήσουμε με καλύτερο τρόπο τη φυσιολογία του κατώτερου ουροποιητικού, ενώ η γνώση του φυσιολογικού ας δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε σε βάθος το παθολογικό. Έτσι η γυναικεία ακράτεια, η νυκτερινή ενούρηση, η υπερτροφία του προστάτη και άλλες κλασσικές παθήσεις έχουν στις μέρες μας ένα πολύτιμο σύμμαχο, την ουροδυναμική, που θα συμβάλλει σημαντικά στη διάγνωση και συνεπώς στη θεραπεία.

Η κάκωση του νωτιαίου μυελού, η σκλήρυνση κατά πλάκα, η μυελο-μηνιγγοκήλη και πλήθος άλλων νευρολογικών παθήσεων, προκαλούν σημαντικότατες διαταραχές  στη λειτουργία του κατώτερου ουροποιητικού. Εδώ έρχεται η ουροδυναμική για να καθορίσει το είδος της διαταραχής και να την ταξινομήσει έτσι ώστε στη συνέχεια να μπορέσει ο ουρολόγος να την θεραπεύσει κατάλληλα.

Είναι μια εξέταση εύκολη, ανώδυνη και διαρκεί περίπου 45 λεπτά.

ΙΑΤΡΕΙΟ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

mapΘεμιστοκλέους 1, Μαρούσι

 

map210 6129960

       6944 258927